Technisol isolatie


PS Parels

Bij Technisol maken wij gebruik van PS Parels voor vloer- en spouwmuurisolatie. De PS Parels of PS Schuimparels zijn eigenlijk piepschuimen bolletjes die voor 2% uit EPS bestaan en verder uit lucht. PS Parels zijn kleine bolletjes, qua grootte vergelijkbaar met linzen. Door deze afmeting zijn de parels ook in kleinere (na-)isolatieprojecten goed toepasbaar. De kleur is grijs, doordat er grafiet aan de EPS is toegevoegd. Grafiet reflecteert warmte, waardoor de isolatiewaarde van PS Parels omhoog gaat. 

Verschillende soorten isolatieparels

Er bestaan verschillende gradaties PS Parels, namelijk HR, HR+ en HR++. De HR en HR+ zijn witte isolatieparels en hebben door hun kleur een lagere isolatiewaarde dan de HR++, die gemaakt is van grafiet. De HR en HR+ schuimparels zijn vaak goedkoper, maar leveren ook minder rendement op. Wat betreft prijs-kwaliteitverhouding raden wij bij Technisol aan om voor HR++ schuimparels te kiezen.

De voordelen van PS Parels

Dampdoorlatend
Veel mensen kiezen voor PS Parels vanwege de dampdoorlatende eigenschap. De parels zijn ademend en nemen geen vocht op, waardoor de kans op vochtproblemen heel klein zijn. 

Duurzaam
Doordat de PS Parels voor 2% uit EPS en 98% uit lucht bestaan, zijn ze zeer milieuvriendelijk. Bovendien is bewezen dat de PS Parels zelfs na 40 jaar nog dezelfde isolatiewaarde hebben. Wanneer PS Parels vervangen moeten worden, worden deze makkelijk gerecycled. 

Goede dekking
De PS Parels hebben een gemiddelde grootte van 3mm. Door dit kleine formaat vallen de schuimpareltjes perfect in elkaar en vormen zo een goede basis voor isolatie. 

Wilt u meer weten over PS Parels? Of heeft u vragen over het isoleren van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op!

Certificaten

Door op "accepteer cookies" te klikken geef je toestemming dat wij cookies plaatsen op de website.