Technisol isolatie
Tips om warm te blijven en te besparen op de energierekening
Laurens Loenen

Meer informatie?

Vraag het Laurens Loenen +31 (0)24 6417303 Offerte aanvragen Contact opnemen

Tips om warm te blijven en te besparen op de energierekening

Er zijn veel mogelijkheden om die kachel een graadje lager te kunnen zetten en het toch warm te hebben. Lees hieronder verder hoe dat zit!

1. Isoleren

Onze eerste tip is start met isoleren mocht dit nog niet gedaan zijn. Voor isolatie zijn veel verschillende mogelijkheden (bv. vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie). Ondanks de kosten verdient isolatie zich relatief snel terug vanwege de besparing op de energierekening. Daarnaast gelden op dit moment zeer gunstige regelingen voor het aanbrengen van isolatie. Lees er meer over in ons artikel over subsidieregeling woningisolatie.

2. Gebruik de gordijnen

Tijdens de winterdagen kan je warmte in huis houden door slim gebruik te maken van je gordijnen. Zet de gordijnen open zodra de zon schijnt. Op deze manier warmt u het huis op door middel van de zon. Zodra de schemer inzet doet u de gordijnen weer dicht. De gordijnen werken dan als extra isolatielaag die de kou buitenhoudt en warmte in de kamer behoudt.

3. Houd de kachel vrij

Het is natuurlijk heerlijk om de bank of stoel dicht op de kachel te zetten en zo de warmte heerlijk in u op te nemen. Toch raden we dit af. Op het moment dat u dit doet zal de stoel of bank veel warmte opnemen en zal de spreiding van de warmte door de kamer beperkt zijn. Dit heeft als gevolg dat de thermostaat vaak weer een paar graden hoger gaat om zo goed door te stoken. Hou de kachel dus zoveel mogelijk vrij.

4. Beperk het luchten van kamers

Veel mensen luchten vaak te lang. Het nadeel hiervan is dat u veel warmte hiermee verliest. Voor het luchten van een kamer is een half uur per dag voldoende om het weer fris te krijgen.

5. Kleed je op de kou

U kunt zichzelf uiteraard ook kleden op de kou in huis. Trek bijvoorbeeld een warme trui en broek aan zodra u thuiskomt. Op de bank of in de stoel kunt u bijvoorbeeld ook een lekker warm kleedje over u heen leggen.

6. Probeer eens één graad terug te draaien

Staat uw kachel normaal gesproken ingesteld op 20 graden? Probeer dan eens de thermostaat terug te draaien naar 19 graden. U zult merken dat het vaak een kwestie van gewenning is. U bespaart en zal op den duur geen verschil merken.

Voor het isoleren van uw huis komt een specialist kijken natuurlijk. Wij helpen u graag op weg naar de juiste isolering voor uw huis. Meer weten? Lees dan snel verder over woningisolatie.

Meer informatie

Technisol Isolatie

Isoleren moet goed gebeuren. Technisol biedt hoogwaardige isolatie oplossingen voor woningisolatie en bijzonder projecten.

Lees verder

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak een afspraak en wij bespreken graag met u onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Door op "accepteer cookies" te klikken geef je toestemming dat wij cookies plaatsen op de website.