Technisol isolatie
Een hoger verbruik na isolatie van huis?
Laurens Loenen

Meer informatie?

Vraag het Laurens Loenen +31 (0)24 6417303 Offerte aanvragen Contact opnemen

Een hoger verbruik na isolatie van huis?

Zodra je huis is geïsoleerd kan het besparen starten. In theorie is dit hoe het werkt; in de praktijk blijkt het soms toch anders te liggen. Is de isolatie niet goed of spelen er andere factoren? Wij zochten het uit.

Isolatie wordt gezien als vrijbrief

Het blijkt dat men na het aanbrengen van de isolatie het als een vrijbrief ziet om meer te gaan verbruiken. Net even wat langer en warmer douchen, de kachel een paar graden hoger. Dit zijn enkele voorbeelden waardoor het energieverbruik uiteindelijk hoger uitvalt. Als je echt wilt gaan besparen aan de hand van je isolatie hebben wij een aantal goede tips:

Hou de zon buiten tijdens de warmste dagen

De zon kan op een warme dag de temperatuur snel omhoog drijven. Door de zon zo min mogelijk kans te geven om binnen te dringen raden we aan de zon zoveel mogelijk te weren. Dit kan bijvoorbeeld door een zonnescherm, rolluik of de gordijnen dicht te houden. Zo hoef je minder te koelen en maakt de airco minder overuren. Hierdoor bespaar je op de energierekening.

Hou de kachel laag

Laat je niet verleiden om de kachel een graadje hoger te zetten onder het mom van we besparen nu toch. Door de isolatie hou je meer warmte vast en zou het verhogen van de temperatuur niet nodig moeten zijn. Pak er bijvoorbeeld een lekker dekentje bij. Op deze manier win je hetzelfde graadje meer.

Voorkom te lang luchten tijdens koude dagen

Velen laten ramen een groot deel van de dag open om goed door te luchten en zo weer een frisse kamer te krijgen. In de winter verliezen we hierdoor veel warmte. Vervolgens moet er flink opgestookt worden om het weer warm te krijgen. Over het algemeen is een half uur luchten van een kamer voldoende om het weer fris te krijgen. Voorkom dus dat je te lang aan het luchten bent.

Meer informatie

Technisol Isolatie

Isoleren moet goed gebeuren. Technisol biedt hoogwaardige isolatie oplossingen voor woningisolatie en bijzonder projecten.

Lees verder

Offerte aanvragen

Wij geven u graag advies over al onze mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Wij denken graag met u mee!

Vraag offerte aan

Afspraak maken

Geen isolatie is hetzelfde, geen vraag van onze klant is hetzelfde. Daarom denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Maak een afspraak en wij bespreken graag met u onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Door op "accepteer cookies" te klikken geef je toestemming dat wij cookies plaatsen op de website.